Grobnik-povzetek vikenda

Grobnik-povzetek vikenda
01/08/2019 Jure

Na dirkališču Grobnik je potekal tretji vikend sezone v ESET Twingo Cup-u in Clio Cup-u.

Na Grobniku je nastopilo kar 22 voznikov z Renault Twingo Cup dirkalniki, kar bilo je največje število do sedaj!!

Sobotne kvalifikacije dobil Nik Štefančič pred Mihailom Milenkovičem in vodilnim v prvenstvu Markom Škuljem, sledili so Mark Mramor, Marko Ćoza, Tomas Koreny, Jaka Marinšek, Matej Koreny, Viktor Turina, prvo deseterico pa je zaključil Matej Vončina.

Na prvi  dirki smo ponovno videli veliko prehitevanj, Nik Štefančič po štartu ni uspel zadržati prvega mesta, kjer se je v nekaj krogih zamenjalo veliko število dirkačev, po polovici dirke je dirko vodil Jaka Marinšek, pred Markom Škuljem in bratoma Koreny, Štefančič, ki je medtem po napaki padel na 15. mesto, se je začel počasi prebijati naprej.

Marinšek je po tehničnih težavah moral prvo mesto prepustiti Škulju, V zaključku dirke pa so mu sledili: Matej in Tomas Koreny, Matej Vončina in Nik Štefančič. V zadnjih minutah dirke sta z majhno razliko prvi dve mesti držala Škulj in Štefančič, slednji pa je v zadnjih metrih dirke uspel prehiteti Škulja za le 0,069 sekunde in tako osvojil svojo prvo zmago v ESET Twingo Cup powered by Glaso. Tretje mesto je osvojil Tomas Koreny, pred bratom Matejem, Vončino, Mramorjem, Robido, Ćozo, Šainovičem in Marinškom.

Drug0 dirko v spremeljivih razmerah je z prvega mesta začel Škulj pred Dernovškom in Mramorjem. Kot po navadi se je vrstni red po štartu pošteno premešal, nekaj časa je vodil Mramor, pred Škuljem a je slednji zaradi prehitrega štarta moral na kazensko vožnjo skozi bokse, po napaki Mramorja pa je nato vodstvo prevzel Milenković, ki je dirko začel z 12. mesta, pred Turino, Dernovškom, Glazerjem…, po 3 odpeljanih krogih je na stezo zapeljal varnostni avto in strnil kolono vozil, medtem je Škulj po odsluženi kazni na progo zapeljal kot 8., po ponovnem štartu je bil vrstni red sledeči: Milenković, Turina, Dernovšek, Ćoza, Glazer…, v spremeljivih razmerah je nato iz steze zapeljal še Milenković, medtem pa sta Škulj in Ćoza uspela prevzeti prvi dve mesti pred Turino, vrstni red prvih treh je ostal enak, do konca dirke, za četrto mesto pa so se do zadnjega metra izmenjevali Glazer, Dernovšek, Šainovič, Bahar, Jeram in Ivanuša, po kazni za Dernovška je bil vrstni red le malo premešan.

 

V ESET Clio Cup-u sta za našo ekipo nastopila Zoran Poglajen in Miha Primožič, na prvi dirki je Primožič osvojil 3. mesto, Poglajen je dirko končal kot 5. uvrščeni.

V drugi dirki, ki je potekala v spremeljivem vremenu, je iz prvega štartnega mesta dirko odlično začel Poglajen vodil prvi del dirke, nato ga je prehitel češki voznik Makeš, a je Poglajen v zadnjem krogu zopet prevzel vodstvo, nato pa je z strani Makeša prišlo do udarca v zadnji del Poglajenovega avtomobila in tako je slednji namesto zmage dirko končal v pesku, Primožič je po manjšem izletu iz steze dirko zaključil kot soliden peti.

Naledja dirka v ESET Twingo in Clio Cup-u bo 23.- 25. 8. 2019 na Slovaškem Slovakiaringu