Red Bull Ring- povzetek vikenda

Red Bull Ring- povzetek vikenda
20/05/2019 Jure

Za nami je še ena uspešno izpeljana dirka Twingo Cup. Tokrat se je karavana kar 20-ih dirkačev zbrala v avstrijskem Spielbergu, na dirkališču Red Bull Ring.

Sobotne kvalifikacije je prepričljivo, s kar 1,276 sekundno prednostjo, dobil Mark Škulj, poleg njega je prvo dirko začel Luka Glazer. Tretje štartno mesto si je privozil Nik Štefančič, iz 2. štartne vrste pa je štartal še Matey Koreny (CZE), torej v prvih dveh štartnih vrstah kar trije Junior predstavniki. Sledili so: K. K. Platzer (AUT), Marko Ćoza (CRO), Jaka Marinšek, Andrea Benini (ITA), Victor Turina (CRO), Sandi Jeram, Mark Mramor, Predrag Šainović (SRB), Matej Ivanuša, Grega Gradišek, Bojan Šeme, Mihajlo Milenković (SRB), Matej Vončina, Gašper Dernovšek in Urban Jelovčan.

Na prvi nedeljski dirki je že takoj v štartu povedel Mark Škulj, kateremu je do konca dirke uspelo zadržati prednost pred zasledovalcem Nikom Štefančičem, ki je ciljno črto prevozil kot drugi, a bil zaradi tehnične napake kasneje diskvalificiran. Tako si je drugo mesto privozil Jaka Marinšek, tretje pa Keijo Keke Platzer pred Matejem Koreny.

Druga dirka ni prinesla večjih sprememb. V štartu je povedel Mark Škulj, ki pa je moral tokrat bolj braniti prvo pozicijo, saj mu je ves čas na izpuhu vozil Nik Štefančič, ki pa ni našel prave priložnosti, da bi ga napadel in tako morda popestril boj za prvo mesto. Se pa je v ozadju vseskozi odvijal boj za 3. mesto med Jako Marinškom, Keijo Keke Platzerjem, Mateyem Koreny in Markom Mramorjem. Po kar nekaj prehitevanjih je v tem boju zmagal Jaka Marinšek in se tako v cilj pripeljal kot tretje uvrščeni.

Naledja dirka v ESET Twingo in Clio Cup-u bo 26.- 28. 7. 2019 na hrvaškem Grobniku.

 

V ESET Clio Cup-u sta za našo ekipo nastopila Zoran Poglajen in Miha Primožič, na prvi dirki je Poglajen osvojil 3. mesto, vendar je bil na kocu kaznovan z 30. sekundnim pribitkomin tako dirko končal kot šesti, Primožič je dirko zaključil na solidnem četrtem mestu.

V drugi dirki, ki je potekala v deževnem vremenu, sta Poglajen in Primožič odlično štartala in zasedala 2. in 3. mesto,  po nekaj krogih se je Poglajen zapletel z konkurentom in poškodoval dirkalnik a uspel nadaljevati dirko, ki jo je zaključil na 4. mestu, Primožič je dirko končal kot odličen tretji.