Hungaroring 1 povzetek vikenda

Hungaroring 1 povzetek vikenda
16/04/2019 Jure

Pretekli vikend, je na Hungaroringu, potekala prva dirka prvenstva ESET Twingo Cup powered by Glaso in ESET Clio Cup-a.

V Twingo Cup-u , smo ponovno spremljali zelo zanimive dirke, zmagovalca dirk sta bila Jaka Marinšek na prvi in Mark Škulj na drugi dirki.

V prvenstvu Clio Cup, sta za Lema Racing nastopala Zoran Poglajen in Miha Primožič, ki pa tokrat nista imela sreče:

  1. Kvalifikacije

V Twingo Cup je prvi pole position sezone osvojil Gašper Dernovšek, drugo mesto je pripadlo Marku Škulj-u in tretje Jaki Marinšku

 

V Clio Cup sta Zoran in Miha  zasedla peto oz. šesto štartno mesto za prvo dirko.

 

1.dirka

Na prvi dirki Twingo Cup-a je kot ponavadi dirka postregla z številnimi prehitevanji in tudi trki, 17 Twingov se je na dirki razdelilo v tri skupine, v vodilni skupini  pa so večino dirke vozili Marinšek, Dernovšek, Štefančič, Ivanuša in Škulj, slednji pa je moral na kazen z vožnjo skozi boks , saj je prehitro štartal. Na koncu dirke so v vodilni skupini ostali le Dernovšek, Štefančič in Marinšek, zadnjii pa je dirko tudi osvojil, drugo mesto je po časovnem pribitku 3 sekund Dernovšku pripadlo Niku Štefančiču. Mark Škulj pa je kljub kazni osvojil odlično četrto mesto. Odlično dirko sta odpeljala tudi Matevž Habjan, ki je štartal iz 16. mesta končal pa na šestem mestu, prav tako je Luka Glazer iz 12. štartnega mesta dirko končal na 5. mestu.

 

V Clio Cup-u sta Miha in Zoran odstopila zaradi počenih pnevmatik.

 

  1. Kvalifikacije

Druge kvalifikacije v Twingo Cup-u so pripadle Škulju, pred Marinškom in Dernovškom, četrti je bil Ivanuša, peterico je zaključil Nik Štefančič.

 

2.Dirka

Dirko je z prvega mesta odlično začel mark Škulj, ki je ohranil vodstvo in ga skozi prve kroge le še povečoval, za njim so skozi večino dirke dogajala številna prehitevnja med Ivanušo, Dernovškom, Marinškom in Štefančičem, slednji je vmes zaostal za nekaj metrov in borba za stopničke se je odvila med prvimk tremi, na koncu dirke je bia razvrstirev sledeča: Škulj, Ivanuša, Marinšek, Dernovšek, Štefančič.

Dirko Clio Cup-a je odlično začel zoran Poglajen, ki je dirko nekaj krogol vodil, nato vozil na drugem mestu a nato zaradi trka z tekmecem odstopil, Miha Primožič je z odličnim štartom iz 7. mesta že vozil na 3. oz.2 mestu a je tudi on zaradi težav z dirkalnikom odstopil.

 

Sezona prvenstva ESET se nadaljuje od 17.5-19.5 na avstrijskem Red Bull Ringu.