BRNO 2018

BRNO 2018
10/10/2018 Jure

V Brnu je med  8-9.18 potekala zadnja dirka pokala ESET.

Med najštevilčnejšimi je bil zopet pokal Twingo.

Na prvih kvalifikacijah je najboljše štaRtno mesto osvojil Alfred Kramer Jun., pred bratom Stefanom Kramerjem in Tomažem Trčkom, vsi trije kandidati za naslov prvaka.

Prva dirka je potekala v znamenju boja za naslov prvaka, med Trčkom in bratoma Kramer, na koncu je zmagal Alfred Kramer Jun. pred Trčkom za le 0,186s, tretje mesto pa je osvojil Stefan Kramer. V ozadju pa so prav tako potekala atraktivna prehitevanja, ki so značilna za to tekmovanje.

 

V drugi dirki je potekal zaostren  boj za prvaka saj so po prvi trije v prvenstvu bili ločeni le za nekaj točk, na koncu je uspel dirko zmagati Stefan Kramer, pred Trčkom in Alfredom Kramerjem Jun.

Na koncu je naslov prvaka v Twingo Cup-u pripadal Trčku, pred Alfredem Kramerjem Jun. in Stefanom Kramerjem. Trček je prav tako osvojil naslov prvaka v kategoriji ESET V4.

 

V Kategoriji Clio cupa so nastopali Miha Primožič in brata Kramer, Alfred Kramerje obe dirki osvojil 3. odlično mesto, Stefan Kramer je dirki končal na 5 in 6 mestu, Primožič pa na 6. in 4. mestu in tako potrdil 3. mesto v skupnem šeštevku Clio Cup-a.