4 h Endurance Cerklje 4/4

4 h Endurance Cerklje 4/4
10/10/2018 Jure

Ekipa Alokes je zmagovalka zadnje AŠ 2005 Endurance Cup, dirke na dirkališču Gaj v Cerkljah ob Krki. Naslov prvaka ekipi Kramer!

Ekipa Alokes  (Dejan Plevel, Boštjan Avbelj) je za samo 4,468 sekunde zmagala tretjo in predzadnjo dirko AŠ 2005 Endurance Cup-a pred ekipo Kramer Avstrija (Alfred Kramer JR., Stefan Kramer), tretje mesto in druge stopničke letos je osvojila ekipa Robida (Dejan Robida, Zdenko Robida in Aleš Bužga).

Prvi štartni položaj je po kvalifikacijah pripadel ekipi Alokes, na drugem mestu je  pristala ekipa Beograd Glaso Team, tretje mesto pa ekipi Pesakrompir, prvo peterico sta zaključili ekipi Robida in Srbija Fobmark team. Kandidati za naslov prvaka Kramer in Bovi team so tokrat zasedli komaj šesto in deveto mesto.

V dežnem vremenu je na štartu povedla ekipa Alokes, za katero je štartal Boštjan Avbelj. Vrstni red za vodilnim pa se je vseskozi spreminjal. Pred prvimi menjavami je največ mest pridobila ekipa Bovi, Jaka Marinšek se je povzpel na  drugo mesto,  največ pa  izgubila ekipa Pesakrompir, ki je do težav z dirkalnikom zasedala drugo mesto.

Po prvih menjavah je vodila ekipa Alokes, ki si je  privozila nekaj prednosti ekipo Bovi, in Robido. Za prvimi tremi pa so se zvrstili Srbija Fobmark ter Kramer Austria. Tako je v boju za naslov dobro kazalo ekipi Bovi, ki je tako še ohranjala možnosti zanj.

Fotografija osebe Twingo cup.

V nadeljevanju dirke ekipa Alokes  ohranjala visok ritem ki ga druge ekipe niso sledile. Po težavah z dirkalnikom je ekipa Bovi izgubljala mesta in padla na deveto mesto. Za vodilno ekipo so se nenehno izmenovale ekipe Kramer, Škulj, Srbija Fobmark, Beograd Glasurit in tokrat odlični Nejci Team.Kot v predzadnji dirki je dež med  dirko ponehal in časi so bili hitrejši  na koncu celo najhitrejši kdarkoli na dirkališču Gaj s Twingi!! Videli smo tudi veliko atratkivnih prehitevanj med ekipami in posledično, tudi tokrat ni šlo brez nekaj vstopov« Safety  Car-a« na stezo.Proti koncu dirke so se strasti pomirile in ekipe so vozile v svojem ritmu, do konca dirke.

Tako je zmaga pripadla ekipi Alokes, drugi so bili Kramer Austria in tretji Robida Team, nato so sledili Beograd Glasurit team in odlični Nejci Team (Gradišek, Bajc Jereb).

Naslov prvaka je z drugim mestom potrdila ekipa Kramer, ekipa Bovi je kljub težavam uspela osvojiti šesto mesto na dirki in naslov podprvaka, z zmago na zadnji dirki je tretje mesto v prvenstvu potrdila ekipa Alokes.

 

Fotografija osebe Twingo cup.