SLOVAKIARING 2018

SLOVAKIARING 2018
22/08/2018 Jure

Minuli vikend je na dirkališču Slovakia Ring potekal vikend dirk, ki so štele za slovensko državno prvenstvo, poleg tega pa tudi priljubljeni ESET V4 Cup. 

 

Ponovno so veliko pozornosti požele dirke Twingov. Že sobotna dirka je ponudila nekaj dramatičnih duelov. Na startu je bilo 16 voznikov, prva vrsta pa je pripadla bratoma Kramer. Stefan je startal s pole-positiona, ob boku pa mu je stal Alfred. Na začetku dirke sta Kramerja vozila zelo moštveno in skušala s skupnimi močmi zadržati tekmece za seboj. A tekmovalna proga na Slovaškem je zelo hitra, kar pomeni, da je na dirkah Twingo pokala za uspeh ključno zavetrje.

Gašper Dernovšek je startal z osmega mesta in se kmalu prebil na tretje. Nato mu je uspelo razbiti še “bratski” tandem in se prebiti vse do prvega mesta. Dernovšek je uspel odbiti tudi napad v zadnjem krogu in tako slavil na svoji prvi letošnji dirki v Twingo pokalu ESET.

“Potem, ko sem startal z osme pozicije, sem se v tesnih duelih prebil naprej. Na dirki sem zelo užival. Zadovoljen sem, da sem prvi start v letošnji sezonil nadgradil celo z zmago,” je po dirki zadovoljen povedal Dernovšek.

Stefan Kramer je ciljno črto prevozil kot drugi, a je s strani vodstva dirke prejel 30-sekundno kazen, ki ga je potisnila v ozadje. Tako je kot drugi zaključil Tomaž Trček, tretji pa Alfred Kramer.

Tudi druga dirka Twingo pokala je bila izjemno dramatična. S prve startne pozicije je začel zmagovalec prve dirke Gašper Dernovšek, a je že v prvem krogu dirke Alfred Kramer prevzel vodstvo. Dirka se je nadaljevala z ogromnim številom prehitevanj ter nekaterimi nesrečami. Alfred Kramer in Gašper Dernovšek sta prejela 30-sekundni kazni, ki sta ju pahnili v ozadje. Najbolj razočaran je bil Alfred Kramer, ki je ciljno črto prečkal kot prvi, 0.041 sekunde pred Tomažem Trčkom. Kazen ga je potisnila na peto mesto. Dernovšek je bil šesti.

Zmaga na dirki je tako pripadla Trčku, ki je imel pet sekund prednosti pred Jako Marinškom. Tretji je zaključil Stefan Kramer.

V točkovanju pokala ESET Twingo Cup je vodstvo sedaj prevzel Tomaž Trček, v državnem prvenstvu za Twinge ter Twingo Eurocupu pa za zdaj še tesno vodi Alfred Kramer