Monza – Clio Cup Italia – Avbelj dobro, a z mešani občutki

Monza – Clio Cup Italia – Avbelj dobro, a z mešani občutki
03/07/2018 Jure

Izjava Boštjana Avblja o dirkaškem vikendu v Monzi:

“Qualy sm bil med redkimi ki so se vozil samostojno ker nisem mel partnerja za izmenjavo zaveterja po ravninah. Z nekaj napakami pa kljub temu 5.mesto za obe dirki.

V prvi dirki sm dobr štartal. Nekje na sredini prvega kroga sem že prišel na tretje mesto tik pred safety car-jem. Safety car je prišel na progo zato ker se je v drugi šikani na streho obrnil št.20, Vallarino. Po safety car-ju sem vozil na tretjem mestu in čakal na morebitno napako tekmovalcev pred seboj. Med vožnjo v zavertju se mi je občutno povečala temperatura motorja, zato avto ni imel polne moči, nisem več mogel prehitet. Zarad nedelujoče veze z boksi in nedelujočega semaforja(merilca časa) na progi nism vedel koliko je še do konca. Posledično nisem vozil zadosti obrambne linije in sem izgubil tretje mesto v zadnjem krogu dirke.

Drugo dirko sem začel z drugačno nastavitvijo razporeditve zavorne moči naprej-nazaj, zdelo se mi je da se avto boljše ustavlja. Odlično sem začel in v prvem krogu iz petega mesta že napadel za vodstvo ampak neuspešno. Bil sem predolg v kombinaciji Ascari. Šel sem skozi pesek. Nadaljeval sem na četrtem mestu in v naslednjem krogu že ujel vodilno trojico. V naletu sem bil prehiter v prvem ovinku kombinacije Lesmo. Vzelo mi je zadnji del avtomobila in nisem se mogel rešit iz situacije. Zadel sem v varnostno ograjo in končal dirko”.

Posnetka obeh dirk si lahko ogledate na tej povezavi: https://www.facebook.com/GruppoPeroniRace/

Boštjan trenutno zaseda odlično 3. mesto v Clio Cup Italia.

Naslednja dirka bo 16. Septembra v Imoli.

http://www.renaultsportitalia.it/campionato/clio-cup-italia/risultati.html