Poligon Gaj gostil vikend dirk državnega prvenstva

Poligon Gaj gostil vikend dirk državnega prvenstva
26/06/2018 Jure

Na Dolenjskem so dirkači minuli vikend zaključili s prvo polovico sezone v slovenskem državnem krožnohitrostnem prvenstvu. Na sporedu sta bili po dve dirki slovenskega in hrvaškega državnega prvenstva, Twingo sprint pokala ter 4-urna vztrajnostna preizkušnja s Twingi.

Ob odsotnosti Matthiasa Lodija, ki je letos že dobil tri dirke slovenskega državnega prvenstva v generalni razvrstitvi, je bil tokrat najuspešnejši Zoran Poglajen, ki je dvakrat ugnal Miho Primožiča. Oba dirkača sta nastopila v Renaultih Cliih Cup, četrte generacije. Še hitrejši od omenjene dvojice je bil ta vikend Rado Raspet, ki je tekmoval z zmogljivim dirkalnikom Audi R8, s katerim je postavil tudi najhitrejši čas vikenda (edini se je spustil pod minuto).

Bolj številčno zastopani sta bili dirki Twingo pokala Leme Racinga, na katerih je startalo po 14 dirkačev. Prvo dirko je dobil avstrijski predstavnik Alfred Kramer ml. pred Gašperjem Dernovškom in svojim bratom Stefanom Kramerjem. Na drugi dirki je bil najuspešnejši Dernovšek, ki je slavil pred Tomažem Trčkom. Alfred Kramer je uspešen vikend kronal še s tretjim mestom in se na ta način še utrdil v skupnem vodstvu pokala Renault Twingo.

Veliko zanimanja je ponovno požela napeta 4-urna vztrajnostna preizkušnja s Twingi, na kateri je nastopilo 14 ekip. Zmage se je prvotno veselila češka ekipa Koreny, ki je slavila pred avstrijsko ekipo Kramer in najuspešnejšo domačo ekipo ASP. Ekipa Kramer je po dirki vložila protest, tako da so rezultati za zdaj še neuradni. Končno odločitev pristojnih pričakujemo kmalu.

Besedilo, Foto: Luka Gregorič, AŠ2005