Boštjan Avbelj prvak pokala ESET TWC!

Boštjan Avbelj prvak pokala ESET TWC!
19/09/2016 Jure

Boštjan Avbelj je po odlični lanski sezoni v letošnjem letu iz pokalnega Twinga prestopil v zmogljivejši Renaultov dirkalnik – Clio Cup IV. Vrhničan se ni posebej oziral, na “počasno” privajanje na dirkalnik in kar takoj začel zmagovati. Ker v domačem državnem prvenstvu prave konkurence z izjemo Twingov ni, se je Avbelj osredotočil na mednarodni, hitro napredujoči, pokal ESET.

S kar sedmimi zmagami in enim drugim mestom je Avbelj že pred zaključnim vikendom v Brnu na Češkem osvojil naslov prvaka v generalni razvrstitvi. Tako si je za zadnji vikend zadal izziv stopiti nivo višje in sedel v Seata Leona Leme Racinga. Na sporedu sta bili dve dirki. Na prvi dirki je bil svojemu glavnemu konkurentu, Carolu Wittkeju iz Nemčije zelo blizu, a kljub majhnemu razmaku na koncu mimo njega ni mogel. Za drugo dirko so pri Lemi Racingu na dirkalniku zamenjali gume in Avbelj je po odličnem duelu z Wittkejem tokrat uspel zmagati. Poleg naslova v generalni razvrstitvi ESET TWC je Avbelj slavil tudi v razredu Clio Cup.

Foto: Domen Hrovatin

Foto: Domen Hrovatin

V Brnu je potekal tudi zaključni vikend slovenskega državnega prvenstva v KHD. Že po dirkah na Slovakiaringu pa je bilo jasno, da gre naslov v žep Gašperju Dernovšku. Slednji na Češkem ni tekmoval, kar pa je izkoristil Avstrijec Stefan Kramer. Vse hitrejši voznik je dobil obe dirki v pokalu Twingo in si tako zagotovil tudi drugo mesto v slovenskem državnem prvenstvu. Na obeh dirkah je drugo mesto osvojil Luka Glazer, medtem ko sta si po eno tretje razdelila Tom Gruenfeld in Andrej Makarovič.

Foto: Domen Hrovatin

Foto: Domen Hrovatin

V svojih razredih so nastopili tudi David Šuster (1), Alfred Kramer (4) in, kot že omenjeno, Boštjan Avbelj (5), žal brez konkurence v okviru slovenskega državnega prvenstva.

 

http://www.as2005.eu/novice/bostjan-avbelj-prvak-pokala-eset-twc/