Germanol Adria Race cup na Red Bull Ringu

Germanol Adria Race cup na Red Bull Ringu
29/05/2015 Jure

Pretekli vikend 23 in 24.5  je na Avstrijskem Red Bull ringu potekal drugi dirkaški vikend  GERMANOL ADRIA RACE cupa.

Na prvih kvalifikacijah sta za boj za prvi štartni položaj poskrbela Boštjan Avbelj  in Dejan Bulatović,  Avbelj je bil na koncu za dobro desetinko hitrejši, za njima pa so se zvrstili Martin Lengyel, Gašper Dernovšek, Peter Fulin Jun. , Luka Glazer, Tom Aleksander Gruenfeld in Aleš Bužga, druge kvalifikacije so sledile uro za prvimi. Prav tako je na drugih kvalifikacijah bil najhitrejši  Avbelj, tokrat prepričljivo z osmimi desetinkami sekunde pred Gašperjem Dernovškom, sledil so njima Mladen Lalušić (0,043), Martin Lengyel (1,161),Tom Aleksander Gruenfeld (0,270), Peter Fulin Jun. (0,330), Aleš Bužga (0,203) in Luka Glazer (0,256).

 

DSC_4935

Prvo dirko je zaznamoval dež in veliko izletov v pesek. Avbelj je po štartu prevzel vodstvo, tesno sledil mu je  Bulatović, do trenutka ko je Bulatovića zavrtelo. Potem je drugo mesto prevzel Dernovšek, dokler ni storil napake in se zavrtel, tako je drugo mesto prevzel Fulin Jun. , iz ozadja pa je prihajal Bužga in se pripeljal do Fulina, ki je naredil napako in zletel v pesek. Bužga se je prebliževal že vodilnemu Avbelnju, ko je tudi on storil napako in se zapeljal naravnost na izletno cono. Tri kroga pred koncem je bil vrstni red: Avbelj, Bulatović, Dernovšek, Bužga, Lengyel, Fulin, Glazer in Gruenfeld. Bužga se je hitro približal Dernovšku, a napad mu je preprečila rdeča zastava. Tako je tudi tretjo dirko v  Germanol  Adria Race Cupu zmagal Avbelj pred Bulatovićom in Dernovškom.

Rezultati prve dirke:

1.Boštjan Avbelj

2.Dejan Bulatović             17,791

3.Gašper Dernovšek        4,082

4.Aleš Bužga                      7,372

5.Martin Lengyel               -1 lep-

6.Peter Fulin                       -1 lep-

7.Luka Glazer                     – 2 leps

8.Tom Aleksander Gruenfeld   -2 leps-

DSC_5558

Drugo dirko je zaznamovala huda nesreča med madžarskima voznikoma Clia in Swifta. Dirka je bila prekinjena, sledil je ponovni štart. Na samem štartu dirke je vodstvo prevzel Mladen Lalušić, vendar ne za dolgo, že pred drugim zavojem, ga je nazaj prehitel Avbelj ter vodstvo zadržal do konca dirke. Za drugo in tretje mesto so se borili Dernovšek, Lengyel in Lalušić. Lalušić se je v zadnjem krogu izločil sam, ko je v prvem ovinku zletel v ograjo. Drugo mesto je na koncu pripadlo Dernovšku, tretji pa je bil Lengyel. Avbelj je z lepo prednostjo končal tudi  četrto dirko in slavil četrto zaporedno zmago.
20150524_160944
1.Boštjan Avbelj
2.Gašper Dernovšek
3.Martin Lengyel
4.Tom Al. Gruenfeld
5.Peter Fulin (jun.)
6.Aleš Bužga
7.Mladen Lalušić
8.Luka Glazer (DNF)