Eset V4 cup na Red Bull Ringu

Eset V4 cup na Red Bull Ringu
27/05/2015 Jure

TWC SPRINT

Pretekli vikend je na Avstrijskem Red Bull Ringu potekal drugi dirkaški vikend TWC pokala v katerem nastopa Anže Urbančič.

Urbančič je na prvih kvalifikacijah osvojil  tretji štartni položaj, kot prav tako v drugih, le da je bil zaostanek za drugo uvrščenim manjši.

Na prvi deževni dirki je Urbančič z malo sreče končal kot drugi, druga dirka je potekala v suhem, a je bila že po prvem krogu prekinjena zaradi hude nesreče madžarskega voznika Clia in Swifta in sledil je ponovni štart , kateri za Urbančiča ni bil idealen, kljub hitrim krogom Urbančiča ni zadoščalo za uvrstitev med prvimi tremi, tako je Urbančič drugo dirko končal kot tretji.

11350653_10205808768651692_591297241277038254_n

 

TWC ENDURANCE

Endurance  dirke pa so se udeležili Mladen Lalušić in Uroš Brkić  z Renault Cliom IV in Rado Raspet in Jaka Marinšek z Renault Megane Trophy.

Dirka se je začela z štartom in dvema prevoženima krogoma za varnostnim avtom zaradi hudega deževnega naliva. Brkić je dirko dobro začel in pridobil nekaj poziciji, katere je zadržal vse do obveznega  postanka v boksih. Med postankom je Clia prevzel Lalušić , ki je dobro sledil in se približeval vodilnemu Lotusu a za zmago je na koncu zmanjkalo nekaj krogov. Z Meganom je dirko začel Raspet , ki je prav tako dobro opravil svoje delo, kajti po slabih kvalifikacijah je Rado postavil avto na drugo mesto in kot drugo uvrščeni pripeljal v boks, sledila je menjava z Marinškom, ki je tempo še nekoliko zboljšal a je bilo na koncu še vedno premalo.

 

DSC_5610