GERMANOL ADRIA RACE CUP – HUNGARORING

GERMANOL ADRIA RACE CUP – HUNGARORING
28/04/2015 Jure

Pretekli vikend 25-26.4 je na Madžarskem Hungaroringu potekala prva dirka pokala Germanol Adria Race cup, dirke se je udeležilo deset dirkačev iz šestih različnih držav. Na prvih kvalifikacijah se je najbolje odrezal italijanski voznik Mattias Lodi , tik za njim pa Madžar Martin Lengyel, ki je na izboru Race Star osvojil 3 mesto, za njima so se zvrstili: Peter Fulin (CZ), Boštjan Avbelj (SLO), Uroš Brkić (SRB), Branimir Simić (BIH), Tom Aleksander Gruenfeld (SLO), Aleš Bužga (SLO), Gašper Dernovšek (SLO) in Vedad Špuren (BIH).

unnamed             HHHHKOČČ

Prvo dirko so zaznamovale manjše in večje nesreče, kot tudi veliko zanimivih dvobojev in trobojev. Prvi se je po lastni napaki že v prvem krogu izločil Branimir Simić, ko je zletel v zaščitne gume in močno poškodoval svojega Twinga.V ospredju pa je potekal zanimiv dvoboj med Lodijem in Lengyelom, ki se je po štirih krogih končal z manjšim trkom, zaradi katerega je kasneje odstopil Madžar.  Vodstvo je prevzel Avbelj pred Lodijem in Brkićem. Tik za Brkičem je bil prav tako še Fulin, v ozadju pa se je odvijal troboj med Gruenfeldom, Dernovškom in Bužgo. Prvo zmago v novem Germanol Adria Race cup pokalu je na koncu pripadala Boštjanu Avblju pred Urošem Brkićem in Mattiasu Lodiju.

 

1. DIRKA

1.Boštjan Avbelj

2.Uroš Brkić

3.Mattias Lodi

4.Aleš Bužga

5.Tom Aleksander Gruenfeld

6.Vedad Špuren

 

DNF

Martin  Lengyel

 Gasper Dernovšek

 Petr Fulin jr.

 Branimir Simić

 

 

DDD  GGFGFGF

 

Druge kvalifikacije je dobil Martin Lengyel pred Boštjanom Avbljem in Branimirom Simićem. Favorit Mattias Lodi pa zaradi tehnične okvare ni opravil nobenega hitrega kroga.

fr    FRYB3690-700x466

Druga dirka se je začela v mokrih pogojih in z štartom za varnostnim avtom. Najbolje je štartal  Madžar, ki je mel pred Slovencem Boštjanom Avbljem že veliko prednost, ki pa se je iz kroga v krog manjšala in se z uspešnim napadom in vodstvom za Boštjana Avblja končala. Borba za tretje mesto se je vlekla vse do zadnjega kroga med Lodijom, Brkićem, Fulinom in Dernovškom. Dirka se je zaključila z zmago Boštjana Avblja pred Martinom Lengyelom in Mattiasom Lodijom .

 

2 DIRKA

1.Boštjan Avbelj

2.Martin Lengyel

3.Mattias Lodi

4.Uroš Brkić

5.Gašper Dernovšek

6.Peter Fulin jr.

7.Aleš Bužga

8.Branimir Simić

9.Tom Aleksander Gruenfeld

10.Vedad Špuren

 

DSCN1393 (1024x768)      IMG_0706